vrijdag 11 september 2009

dag 11 en 12

Woensdag 9 september

Vandaag hebben de mannen weer een tocht onder begeleiding van Johan van de Wal door de bergen gemaakt. Altijd lachen met die man, wat een leuke humor heeft hij. Hij mag dan wel 64 zijn maar gaat als een jonge hond de bergen over. Jaren ervaring in het off road rijden heeft hij, dus hij weet waar hij over spreekt. Halverwege de dag is er ook een rit over de rodelbaan gedaan. Dit ter afwisseling.
Wil en ik zijn de groep weer op gaan zoeken in de bergen. Ik ben nu zo onderhand wel een klipgeit aan het worden met al die bergen en bochten. Smalle weggetjes over een berg, ik draai er mijn hand niet meer voor om. We kwamen tegelijk aan om de afgesproken plek en hebben daar weer samen geluncht. Zo’n lunch bestaat uit wat bij ons een complete diner is, best uitgebreid dus.. Dit doet men hier rond 3 uur ‘s middags. Het diner begint hier in Catalunya pas om 9 uur ’s avonds, dus alles ligt gewoon een uurtje of 3 opgeschoven ten opzichte van ons in Nederland.
De mannen hebben een prachtige tocht gemaakt, hebben weer genoten en hebben het ruwe terrein al aardig onder de knie geloof ik. Sommigen hebben kennis gemaakt met de ondergrond maar tot nu toe geen fysieke schade opgelopen.. Morgen weer een mooi rit maar dan gaat Bas mee.
Donderdag 10 september

Vandaag voor Wil en mij een lange tocht dus er werd geadviseerd om tegelijk met de mannen te vertrekken. Om 10 uur reden we weg richting Spanje. Weer door de douane en weer de kofferbak openen om weer door te mogen rijden. Zo gaat dat iedere keer als je de grens van Andorra naar Spanje over gaat. Gisteren en vandaag konden we zo door rijden en schoot het weer lekker op. De route ging voor een groot deel over een stuk die Johan en ik op de motor gereden hebben afgelopen zondag. Was weer een mooie rit door de bergen, begint aardig op een rally te lijken.
Vandaag stond op het programma dat de mannen gingen raften. Wil en ik konden met een busje mee om zo van het raften foto’s te kunnen nemen. Na het raften weer een heerlijke uitgebreide lunch en na de lunch weer op de motor om de terug reis te beleven. Ik ook weer 2 uur sturen door de bergbochten en om half 7 waren we bij het hotel die we nu moeiteloos kunnen vinden.